Vad gör du med en hög vinst jackpott?

11.05.2017

Jackpottar kommer i olika storlekar. Vissa är på en miljon och vissa är på 700 miljoner.

Exempelvis så har jag sett Eurojackpott på sådana höga siffror.

Men frågan kvarstår - vad gör du om du har så där mycket pengar?

Ränta på ränta

Det du bör göra är att bara lägga pengarna på ett sparkonto. Säg att du har 700 miljoner på ett sparkonto med en årlig ränta på 6%. Vad händer med din jackpott då? Du får 42 miljoner kronor i ränteintäkter första året!

Det innebär att du kan spendera 3.5 MILJONER SVENSKA KRONOR per månad utan att din initiala jackpott vinst på 700 miljoner minskar. Inte med ett öre.

Om du inte lyckas spendera pengarna kommer du till och med få mer pengar att handla för andra året!

Säg att du spenderar 12 miljoner av dem 42 miljoner du fick - det innebär att du nu har 730 miljoner på sparkontot. Det betyder att du andra året får 43.8 miljoner kronor att handla för (om du vill ligga kvar på 730, men 73.8mkr om du vill hamna på 700 mkr!).

Det är helt sinnessjuka pengar. Utan att lyfta ett finger (utan snarare kämpat med att spendera 10 miljoner) så får du alltså 1.8 mkr mer i ränteintäkter än vad du fick första året.

Och detta fortsätter bara konstant för varje år.

Om du undrar om du kan spendera 700 miljoner på en livstid så är svaret förmodligen nej! Tillsammans med alla ränteintäkter så ser jag det väldigt svårt att göra det om du inte bränner upp allt (som är olagligt) eller donerar bort allt.

Du får säkert ännu mer om du investerar på börsen som dessa nissar: https://www.di.se/nyheter/jackpott-for-fingerprintblankarna/.

Om du vill spela på jackpott så kan du kolla in https://jackpottjakt.se/ där de har alla ställen du kan göra det på.

Sen kan du ju läsa vidare om intressanta jackpott-artiklar här.